U ULCINJU PROMOVISAN ROMAN „LEGENDA O SAMOĆI“ RIDVANA DIBRE

U ulcinjskoj knjižari „Ulqini“ održana je promocija romana „Legenda o samoći“ istaknutog albanskog pisca i univerzitetskog profesora Ridvana Dibre.

Riječ je o dvojezičnom izdanju objavljenom u biblioteci „Mostovi“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica, koja se sastoji od djela renomiranih autora svjetske književnosti, namijenjenih djeci, mladima i odraslima. Knjigu je na crnogorski jezik preveo Danilo Brajović, dok su urednički posao obavili Maja Malbaški i Dimitrov Popović, koji su uz autora govorili na promociji.

Ridvan Dibra je rođen 1959. godine u Skadru. Profesor je postmoderne književnosti na tamošnjem univerzitetu. Autor je više od 30 proznih, poetskih, dramskih i esejističkih djela, kao i studija iz oblasti književnosti. Njegovo bogato stvaralaštvo nagrađeno je s više državnih i međunarodnih nagrada.

„Legenda o samoći“ proglašena je najboljim romanom na albanskom jeziku za 2012. godinu, na poznatom konkursu „Redžai Suroi“, a bila je i finalista na takmičenju „Balkanika“. Djela Ridvana Dibre prevedena su na više evropskih jezika.

N. N.

Back to Top