Prosvjetni rad

Gimnazija „Slobodan Škerović“: OBILJEŽEN SVJETSKI DAN EKOLOŠKOG POKRETA

Širom svijeta 17. novembar obilježava se različitim akcijama koje imaju za cilj promociju zaštite prirodnih resursa, borbu protiv klimatskih promjena, podizanje ekološke svijesti i potrebe za zaštitom životne sredine. Naš doprinos ovom datumu bio je u specijalističkom dvojezičkom odjeljenju prvog razreda na času biologije kod profesorice Marije Kojić.

ZORI JESTROVIĆ, FADILU HADŽALIĆU I OŠ “BOŠKO BUHA” URUČENA NAGRADA „20 NOVEMBAR“

Prosvjetni radnici mr Zora Jestrović i Fadil Hadžalić, kao i OŠ “Boško Buha” iz Pljevalja dobitnici su ovogodišnje  nagrade „20 novembar“.  Ovo najveće opštinsko priznanje koje se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 1.000 eura uručeno im je na svečanoj sjednici SO Pljevlja kojom je obilježen Dan Opštine.

U PLJEVLJIMA SVEČANO OBILJEŽENO 116 GODINA RADA GIMNAZIJE „TANASIJE PEJATOVIĆ“ I SREDNJE STRUČNE ŠKOLE

U Pljevljima su održane svečanosti povodom 116 godina od osnivanja Gimnazije „Tanasije Pejatović“ i tamošnje Srednje stručne škole.

Počasna akademija posvećena Danu pljevaljske Gimnazije organizovana je u svečanoj sali ove ustanove. Priređen je bogat kulturno-umjetnički program, govorilo se o počecima, razvoju škole, te planovima za budućnost, a među brojnim zvanicama bili su i direktor direktorata Ministarstva prosvjete za opšte srednje i stručno obrazovanje Veljko Tomić, kao i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić.

Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu: BOGAT KULTURNO-UMJETNIČKI PROGRAM

Nedavno je osmi put održana kulturna manifestacija „Dani bošnjačke kulture“ u Centru za kulturu Opštine Rumelanž, u organizaciji udruženja iseljenika „Zavičajni klub Bihor“. Tim povodom ujedno je proslavljeno osam godina postojanja udruženja „Zavičajni klub Bihor“, čiji je predsjednik Esko Halilović svojim pozdravnim govorom otvorio pomenutu manifestaciju.

KIC „Budo Tomović“: PROJEKCIJA FILMA „BAZILIKATA OD OBALE DO OBALE“

U organizaciji Ambasade italije u Crnoj Gori i Kulturno-informativnog centra „Budo Tomović“ ljubitelji italijanske kinematografije će u okviru manifestacije „Druga sedmica italijanske kuhinje u svijetu biti u prilici da odgledaju film novije produkcije „Bazilikata od obale do obale“ u utorak, 21. novembra u renoviranoj Dodest sali, od 19 sati. 

Ova komedija-mjuzikl iz 2010. godine u režiji Roka Papalea je priča o  uzbudljivom putovanju nekoliko muzičara na pozorišno-muzički festival.

Ulaz je besplatan.

POČELA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O POLITICI DRŽAVNOG I KULTURNOG IDENTITETA

Dvodnevna međunarodna konferencija “Politike državnog i kulturnog identiteta u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa” počela je juče u hotelu Hilton u Podgorici.  

Na otvaranju konferencije su govorili: Dragica Milić, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstva kulture, Zoran Janković, državni sekretar za politička pitanja Ministarstva vanjskih poslova i Norbert Beckmann-Dierkes, direktor predstavništva Konrad Adenauer Stiftung.

URUČENE NAGRADE NAJBOLJIMA NA KONKURSU VI “MULTIMEDIJALNOG FESTA” “DA ZAŽIVI SELO”

U sali Gimnazije “Tanasije Pejatović” u Pljevljima uručene su nagrade najboljima  na konkursu VI “Multimedijalnog festa”, na nacionalnom nivou NVO “Da zaživi selo”, za mlade talente.

Učenici su učestvovali sa radovima iz oblasti fotografije, poezije i proze.

U oblasti fotografije, od pristiglih 30 radova, na temu “Mladi u očima mladih”, prvu nagradu dobila je Maša Stavović sa  Žabljaka, dok je druga pripala Stevu Tošiću iz Pljevalja.

OŠ „Vladislav Sl. Ribnikar“, PO Boljanina: OBILJEŽEN DAN DJETETA

Učenici Područnog odjeljenja Boljanina Osnovne škole"Vladislav Sl. Ribnikar" u Bijelom Polju, zajedno sa njihovim učiteljicama Arnelom Kijamet i Editom Kajević, obilježili su Dan djeteta. 

Najmlađi su crtežima prikazali njihova prava, dok su učenici III, IV i V razreda čitali i govorili o ovoj temi. Učiteljica Arnela Kijamet je napisala i posvetila djeci pjesmu "Imam svoja prava".

Edita Kajević

Pages

Back to Top