PROMOCIJA STANDARDA KVALITETA DIGITALNIH UDŽBENIKA I POMOĆNIH DIGITALNIH OBRAZOVNIH MATERIJALA

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva - Podgorica organizovao je izradu Standarda kvaliteta digitalnih udžbenika i pomoćnih digitalnih obrazovnih materijala, autora prof. dr Ane Pešikan i mr Zorana Lalevića. Izradu Standarda podržali su EU DG NEAR i Regionalna kancelarija UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, a u okviru Regionalnog projekta za ublažavanje uticaja COVID 19 na živote djece i porodica na zapadnom Balkanu i Turskoj. Standardi kvaliteta digitalnih udžbenika i pomoćnih digitalnih obrazovnih materijala značajan su doprinos Strategiji za digitalizaciju obrazovnog sistema 2022-2027.

Promocija Standarda kvaliteta digitalnih udžbenika i pomoćnih digitalnih obrazovnih materijala održana je 15. juna 2022. u zgradi Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Na promociji su govorili: Sabina Žunić, vršiteljka dužnosti šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije, statistiku i digitalizaciju, Nađa Durković, savjetnica direktora za izdavaštvo u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, dr Ana Pešikan, profesorica sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, mr Zoran Lalević iz Zavoda za školstvo. Interesovanje stručne javnosti bio je veliko i, nakon predstavljanja Standarda, poveo se zanimljiv razgovor u vezi sa primjenom Standardi kvaliteta digitalnih udžbenika i pomoćnih digitalnih obrazovnih materijala.

 

 

 

 

Back to Top