NOVA ELEKTRONSKA IZDANJA NA SAJTU ZAVODA ZA UDŽBENIKE

Na sajtu Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica mogu se naći elektronska izdanja priručnika za nastavnike za osnovne škole i udžbenika za srednje stručne škole.

Knjiga pod nazivom „Priručnik za nastavnike ‒ u svijetu kodiranja“ za 5, 6, 7 i 8 razred osnovne škole tretira oblast informatike, a autori su dr Goran Šuković, mr Dušanka Vujičić, Biljana Krivokapić, Zineta Husić, Katarina Veljković i Nebojša Vasiljević.

Ovaj priručnik nastao je u okviru programa „Škole za 21. vijek“, koji je kreirao i sprovodi Britanski savjet (British Council) širom Zapadnog Balkana u periodu od 2019. do 2022. godine, kroz finansijsku podršku britanske vlade.

(www.zuns.me>izdanja>priručnici za nastavnike >predmet>elektronski prilog)

Kad je riječ o najnovijim izdanjima udžbenika, na sajtu se odsada mogu naći oni koji se bave radnim pravom, solfeđom, harmonijom i energetikom:

  • „Radno pravo 2“ i „Radno pravo 3“ (Dražen Cerović, Dijana Vujačić, Milena Ivanović) namijenjeni su učenicima drugog i trećeg razreda obrazovnog profila Pravno-administrativni tehničar. Mogu poslužiti svima koji žele da nauče kolektivna radna prava i prava iz oblasti zdravstvenog, socijalnog, penzijsko-invalidskog, kao i osiguranja za slučaj nezaposlenosti, koja proističu iz radnog odnosa.
  • „Solfeđo“ (Vedrana Marković, Andrea Ćoso-Pamer) je udžbenik za predmet Solfeđo za prvi i drugi razred srednje muzičke škole. Sadržaji koji se obrađuju u okviru ovog predmeta imaju velik značaj u obrazovanju svakog profesionalnog muzičara.
  • „Harmonija sa harmonskom analizom“ (Ana Perunović-Ražnatović, Aleksandra Lazović) ‒ udžbenik nas upoznaje s načelima standardnog harmonskog jezika, postavkom i vezivanjem akordâ u okviru dursko-molskog tonalnog sistema, kasnije i u okviru proširenog tonaliteta, te otkriva različite načine promjene tonaliteta.
  • „Uvod u energetiku 1“ (Sreten Škuletić, Marina Braletić) je udžbenik napisan prema nastavnom planu i programu za prvi razred srednje stručne škole, za novi obrazovni program Elektrotehničar energetike, nivo IV1.
  • Sociologija  udžbenik za srednje stručne škole (Ljiljana Vujadinović, Nataša Krivokapić, Tatjana Vujović, Obrad Samardžić, Ana Ivanović, Vesna Krivčević, Marija Jovčić-Stanković, Andrijana Bogetić) Osnovni cilj ovog udžbenika je sticanje sposobnosti
    za analitičko i kritičko razmišljanje o društvu i svijetu u kome živimo.
  • Hemijski račun (Biljana Zlatičanin, Sandra Kovačević, Marijana Peković, Lidija Kujačić) je udžbenik napisan prema Nastavnom planu i obrazovnim programima za zanimanja Tehničar hemijsko-farmaceutskih procesa i ispitivanja (IV stepen) i Operater hemijskih procesa i ispitivanja

    (III stepen).

     

(www.zuns.me>izdanja>srednje stručne škole >udžbenik>elektronski prilog)

N. N.

Back to Top