CJELOKUPNA PONUDA UDŽBENIKA ZA SREDNJE ŠKOLE

Kako se bliži 5. septembar i početak nove školske godine, ubrzano raste interesovanje učenika i njihovih roditelja za pravovremenu kupovinu udžbenika. Budući da su knjige za osnovnu školu, odlukom resornog ministarstva, drugu godinu zaredom besplatne, fokus kupaca je na srednjoškolskim naslovima.

U knjižarama Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica mogu se naći udžbenički kompleti za gimnaziju, ali i sva ona izdanja neophodna za izvođenje nastave u stručnim školama.

Kad je riječ o knjigama za gimnazijsko školovanje, komplet za prvi razred košta 105.20 eura, za drugi 88.70, treći 88.20, dok će se za maturante morati izdvojiti 78.40 eura.

Udžbenici za stručno obrazovanje odnose se na čitav opseg naslova iz prirodnih i društvenih oblasti, od latinskog jezika, preko statistike, prava, ekonomije, ugostiteljstva, elektrotehnike i građevinarstva, pa sve do saobraćaja, urbanizma i likovne umjetnosti. Ovdje su cijene uglavnom u sličnom opsegu. Najjeftinije knjige su „Harmonija“ i „Materijali 1“ (7 eura), dok najskuplja „Primjena računara u arhitekturi i građevinarstvu“ košta 27.80 eura.

Zavod za udžbenije posjeduje četiri knjižare, i to na sljedećim adresama:

  1. Novaka Miloševa 36, Podgorica;
  2. Moskovska 98, Podgorica;
  3. Obala Lima bb, Bijelo Polje;
  4. Jovana Tomaševića 3, Bar.

Radno vrijeme svih knjižara je radnim danima od 7 do 20, a subotom od 7 do 14 časova.

N. N.

Back to Top