„VESELI FIZIČAR“ – USPJEŠNA PRIČA SEKCIJE „MLADIH FIZIČARA“ OŠ „JUGOSLAVIJA“

Nastavnica fizike iz Osnovne škole „Jugoslavija“ iz Bara Marina Andrijević Petrović predvodnik je ekipe koja sa velikim entuzijazmom promoviše fiziku kao predmet. Već tri godine iz štampe izlazi školski časopis „Vesela fizika“ koji promoviše nauku.

Ovaj časopis je koncipiran tako da ostane trag za sv eono što učenici ove škole kreiraju i rade na časovima fizike. Pored toga, u njemu možete naći kako uraditi neki zabavni eksperiment, anegdote o poznatim fizičarima, zanimljivosti iz svijeta fizike, bisere sa časova. Posebno bi istakli zanimljive intervjue sa profesorima fizike iz drugih škola, kao i sa učenicima koji se takmiče na raznim takmičenjima iz fizike. Za  najmlađe naše čitaoce tu je galerija slika kreativnih radova, urađenih eksperimenata, pod nazivom „Kad fotografije pričaju priču“ ili „Kreativni trag“.

U trećem broju „Veselih fizičara“ predstavljeni su rezultati sa Olimpijade znanja, napisano je nešto više o Eratostenu i o učešću na međunarodnom projektu „Eratostenov ogled“, pokazana je povezanost između zadataka iz sedmog i osmog razreda, a predstavljeni su i rezultati konkursa kojeg organizuje nevladina organizacija Ekom.

Marina Andrijević Petrović

 

Back to Top